![Halstrad lax med vårgrönsaker](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw609791eb/images/content-recipes/HD_720/LC_20211124_ZA_RC_DT_r0000000001931_ENG.jpg)
Krispig lax av restaurangkvalitet kan enkelt skapas hemma med Le Creuset. Kombinera med späd broccoli och söta ärtor för en fräsch måltid.
HUVUDINGREDIENSER
- Fisk och skaldjur
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- Olivolja
- 4 färska laxfiléer
- 400 g broccoli, ångkokt
- 200 g sockerärtor, skivade och ångkokta
- Vildris till servering
- Färsk lime eller citron som ska pressas
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- Mikrokoriander eller gröna blad till garnering
-
Gör så här
-
1Värm upp en lång non-stick stekpanna (26 cm) på medelhög värme och tillsätt olivolja.
-
2Krydda laxen och lägg den med skinnsidan nedåt i den heta pannan. Stek i 4 minuter, vänd och stek i 30 sekunder, tills den är klar och skinnet är knaprigt.
-
3Servera med ångkokta grönsaker, vildris och en rejäl skvätt citron- eller limesaft. Tillsätt några droppar extra jungfruolivolja och smaka av med kryddor. Garnera med mikrokoriander eller gröna blad och servera.