Halstrad lax med vårgrönsaker

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Halstrad lax med vårgrönsaker
Krispig lax av restaurangkvalitet kan enkelt skapas hemma med Le Creuset. Kombinera med späd broccoli och söta ärtor för en fräsch måltid.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
  • Grönsaker
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Olivolja
  • 4 färska laxfiléer
  • 400 g broccoli, ångkokt
  • 200 g sockerärtor, skivade och ångkokta
  • Vildris till servering
  • Färsk lime eller citron som ska pressas
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
  • Mikrokoriander eller gröna blad till garnering
  • Gör så här

  • 1
    Värm upp en lång non-stick stekpanna (26 cm) på medelhög värme och tillsätt olivolja.
  • 2
    Krydda laxen och lägg den med skinnsidan nedåt i den heta pannan. Stek i 4 minuter, vänd och stek i 30 sekunder, tills den är klar och skinnet är knaprigt.
  • 3
    Servera med ångkokta grönsaker, vildris och en rejäl skvätt citron- eller limesaft. Tillsätt några droppar extra jungfruolivolja och smaka av med kryddor. Garnera med mikrokoriander eller gröna blad och servera.