Glaserade köttbullar av fläskkött i teriyakisås

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Glaserade köttbullar av fläskkött i teriyakisås
Detta läckra, salta och söta recept har allt du behöver för en middag mitt i veckan. Det bästa är att det är en gryta, så du kan behålla alla de underbara lagren av smaker från början till slut.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 500 g fläskkorv
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk ingefära
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk soja
  • 2 tsk honung
  • 2 vårlökar, fint hackade
  • 160 ml teriyakisås
  • Olivolja
Till servering
  • Basmatiris eller risnudlar
  • Hackad vårlök
  • Chili
  • Ångkokta och skalade edamamebönor
  • Ångkokt kinakål
  • Torka rostade sesamfrön
  • Gör så här

  • 1
    För att göra köttbullarna, ta bort fyllningen från korvskinnet. Lägg fyllningen i en stor skål tillsammans med vitlök, ingefära, chili, soja, honung och vårlök. Rör om väl. Gör 30 medelstora köttbullar. Doppa händerna i vatten under tiden - det hjälper till att rulla köttbullarna och forma dem snyggt. Ställ åt sidan på en bricka.
  • 2
    Hetta upp olivoljan i en buffégryta i gjutjärn (39 cm) på medelhög värme. Fördela köttbullarna i 2 portioner och stek en portion i taget i 6-8 minuter tills de är gyllenbruna och genomstekta. Häll teriyakisåsen i grytan och vänd ner köttbullarna. Reducera såsen i ca 5 minuter tills den är lite klibbig.
  • 3
    Servera med ris eller nudlar, toppat med rostade sesamfrön, chili, koriander, kinakål, edamamebönor och vårlök.