- Kött
Ingredienser
- 500 g fläskkorv
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk ingefära
- 1 röd chili, hackad
- 1 msk soja
- 2 tsk honung
- 2 vårlökar, fint hackade
- 160 ml teriyakisås
- Olivolja
- Basmatiris eller risnudlar
- Hackad vårlök
- Chili
- Ångkokta och skalade edamamebönor
- Ångkokt kinakål
- Torka rostade sesamfrön
-
Gör så här
-
1För att göra köttbullarna, ta bort fyllningen från korvskinnet. Lägg fyllningen i en stor skål tillsammans med vitlök, ingefära, chili, soja, honung och vårlök. Rör om väl. Gör 30 medelstora köttbullar. Doppa händerna i vatten under tiden - det hjälper till att rulla köttbullarna och forma dem snyggt. Ställ åt sidan på en bricka.
-
2Hetta upp olivoljan i en buffégryta i gjutjärn (39 cm) på medelhög värme. Fördela köttbullarna i 2 portioner och stek en portion i taget i 6-8 minuter tills de är gyllenbruna och genomstekta. Häll teriyakisåsen i grytan och vänd ner köttbullarna. Reducera såsen i ca 5 minuter tills den är lite klibbig.
-
3Servera med ris eller nudlar, toppat med rostade sesamfrön, chili, koriander, kinakål, edamamebönor och vårlök.