Puttanesca med blomkål och aubergine

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Puttanesca med blomkål och aubergine
Gör dig redo för oförglömliga smaker med vår puttanescasås. För en vegetarisk version, utelämna helt enkelt ansjovisen.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Olivolja
  • 2 auberginer, skurna i 3 cm stora tärningar
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
  • 1 stort eller 2 små blomkålshuvuden, tjockt skivade eller buketter
  • 400 g färska körsbärstomater
  • 500 g färska plommontomater, halverade
  • 4 skalade vitlöksklyftor
  • 1 stor rödlök, skalad och skuren i små klyftor
  • 100 g svarta oliver utan kärnor
  • 90 g marinerade soltorkade körsbärstomater och 50 ml vätska från burken
  • 3 kvistar oregano
  • 6-8 ansjovis
  • 50 g kapris
  • Krispigt ciabattabröd till servering
  • Gör så här

  • 1
    Placera en stekpanna i gjutjärn (28 cm) på medelhög värme och tillsätt olivolja. Stek auberginerna tills de är gyllene och lätt stekta på alla sidor, krydda efter smak, ta upp ur pannan och ställ åt sidan. Stek blomkålsskivorna i lite mer olivolja tills de är gyllenbruna, krydda och ställ åt sidan.
  • 2
    Häll lite extra olivolja i samma stekpanna och tillsätt tomater, vitlök, lök, oliver, soltorkade körsbärstomater, vätskan från tomatburken, oregano och ansjovis. Krydda med svartpeppar och bara lite salt, eftersom ansjovisen och oliverna redan är salta.
  • 3
    Koka under omrörning i 20-25 minuter tills alla grönsaker är mjuka, lite klibbiga och har blandats till en tjock sås. Tillsätt aubergine, blomkål och kapris i den varma såsen och koka försiktigt på låg värme tills blomkålen är genomkokt. Servera varm med knaprigt ciabattabröd.