Puttanesca med blomkål och aubergine
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter
Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme
Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6
4-6
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
Gör dig redo för oförglömliga smaker med vår puttanescasås. För en vegetarisk version, utelämna helt enkelt ansjovisen.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Stekpanna m/trähandtag Signature gjutjärn
2 659,00 kr.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- Olivolja
- 2 auberginer, skurna i 3 cm stora tärningar
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- 1 stort eller 2 små blomkålshuvuden, tjockt skivade eller buketter
- 400 g färska körsbärstomater
- 500 g färska plommontomater, halverade
- 4 skalade vitlöksklyftor
- 1 stor rödlök, skalad och skuren i små klyftor
- 100 g svarta oliver utan kärnor
- 90 g marinerade soltorkade körsbärstomater och 50 ml vätska från burken
- 3 kvistar oregano
- 6-8 ansjovis
- 50 g kapris
- Krispigt ciabattabröd till servering
-
Gör så här
-
1Placera en stekpanna i gjutjärn (28 cm) på medelhög värme och tillsätt olivolja. Stek auberginerna tills de är gyllene och lätt stekta på alla sidor, krydda efter smak, ta upp ur pannan och ställ åt sidan. Stek blomkålsskivorna i lite mer olivolja tills de är gyllenbruna, krydda och ställ åt sidan.
-
2Häll lite extra olivolja i samma stekpanna och tillsätt tomater, vitlök, lök, oliver, soltorkade körsbärstomater, vätskan från tomatburken, oregano och ansjovis. Krydda med svartpeppar och bara lite salt, eftersom ansjovisen och oliverna redan är salta.
-
3Koka under omrörning i 20-25 minuter tills alla grönsaker är mjuka, lite klibbiga och har blandats till en tjock sås. Tillsätt aubergine, blomkål och kapris i den varma såsen och koka försiktigt på låg värme tills blomkålen är genomkokt. Servera varm med knaprigt ciabattabröd.
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept
Hitta allt från klassiska rätter, vackra kakor och exotiska specialiteter.
RECEPT
Gnocchi med bakad kronärtskocka och spenat
Unna dig denna gnocchi one pot som kan avnjutas direkt från ugnen. Vår tolkning av detta klassiska recept är ett utmärkt sätt att uppleva alla dina favoritostar. Tillsätt gärna lite ädelost eller ricotta om du vill.
VI ANVÄNDE
Sauteusegryta m/glaslock Toughened Non-Stick
RECEPT
Halstrad lax med vårgrönsaker
Krispig lax av restaurangkvalitet kan enkelt skapas hemma med Le Creuset. Kombinera med späd broccoli och söta ärtor för en fräsch måltid.
RECEPT
Deglaserad ribeye med dubbelfriterade pommes frites
Skapa den perfekta middagen med biff och pommes frites med våra pannor i 3-lagers rostfritt stål! Stek och karamellisera din biff utan ansträngning och gör snabbt en sås genom att deglasera pannan efteråt.
VI ANVÄNDE
Stekpanna 3-ply rostfritt stål
RECEPT
Spaghetti med grön ärtpesto
Denna underbara gryta är en utsökt middag som kan tillagas på mindre än 30 minuter. För att göra det extra enkelt föreslår vi att du använder frysta ärtor och köpt basilikapesto.
VI ANVÄNDE
Gryta 3-ply rostfritt stål
Glaserade köttbullar av fläskkött i teriyakisås
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter
RECEPT
Glaserade köttbullar av fläskkött i teriyakisås
Detta läckra, salta och söta recept har allt du behöver för en middag mitt i veckan. Det bästa är att det är en gryta, så du kan behålla alla de underbara lagren av smaker från början till slut.
VI ANVÄNDE
Buffétgryta gjutjärn