Ingredienser
- 3 kg rimmad skinka utan svål i nät
- 1 msk majsstärkelse
- 1 ägg
- 2 msk Dijonsenap
- 2 msk grov senap
- 1 msk flytande honung
- 1 dl ströbröd
- Hela nejlikor
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 125 grader.
-
2Torka av skinkan med hushållspapper. Lägg den i en ugnsfast form och sätt i en termometer. Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen i ca 4 timmar tills den har en innertemperatur på 72 grader.
-
3Ta ut skinkan, låt svalna något och ta bort nätet.
-
4Sätt ugnen på 225 grader.
-
5Pudra majsstärkelsen över skinkan så fäster griljeringen bra.
-
6Vispa ihop ägg, senap och honung. Pensla röran över hela skinkan. Strö över ströbrödet och tryck i nejlikor.
-
7Sätt in skinkan i ugnen och griljera i ca 15 minuter tills den fått fin färg.
-
8Ta ut och låt skinkan svalna något innan du skär upp den till servering.