- Fågel
Ingredienser
- 800 g små nypotatisar
- 4 msk smör
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- Salt och peppar
- 2 kycklingbröst med skinn
- 1 dl rapsolja
- 2 huvud hjärtsallad, delade på längden i 4 klyftor
- 4 minipurjolökar (eller salladslökar)
- 8 små rödlökar (eller 2 stora) halverade
-
Gör så här
-
1Lägg potatis, smör, vitlök, salt och peppar i aluminiumfolie. Vik ihop till ett tätt paket och lägg på indirekt värme på grillen. Låt ligga tills potatisarna är helt mjuka. Detta tar 30–40 minuter.
-
2Pensla kycklingbrösten med rapsolja och krydda med salt och peppar. Grilla på direktvärme tills kycklingbrösten är gyllenbruna på båda sidor. Flytta över kycklingbrösten till indirekt värme och grilla dem tills de har en innertemperatur på 62 grader. Låt kycklingbrösten vila i 5 minuter innan serveringen.
-
3Pensla grönsakerna med rapsolja och krydda med salt och peppar. Grilla dem på direktvärme tills de är gyllenbruna. Flytta över purjolök och lök till indirekt värme och låt dem ligga tills de är mjuka.
-
4Servera grillat kycklingbröst med grönsakerna, de bakade potatisarna och vitlökssmöret till.