Grillat kycklingbröst med vitlökssmör och grillade grönsaker

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grillat kycklingbröst med vitlökssmör och grillade grönsaker
Skäm bort dig själv och dina gäster med denna härliga rätt med grillad kyckling, grönsaker och en massa vitlökssmör. Recept framtagna av Jan Ivar Nykvist.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 800 g små nypotatisar
  • 4 msk smör
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • 2 kycklingbröst med skinn
  • 1 dl rapsolja
  • 2 huvud hjärtsallad, delade på längden i 4 klyftor
  • 4 minipurjolökar (eller salladslökar)
  • 8 små rödlökar (eller 2 stora) halverade
  • Gör så här

  • 1
    Lägg potatis, smör, vitlök, salt och peppar i aluminiumfolie. Vik ihop till ett tätt paket och lägg på indirekt värme på grillen. Låt ligga tills potatisarna är helt mjuka. Detta tar 30–40 minuter.
  • 2
    Pensla kycklingbrösten med rapsolja och krydda med salt och peppar. Grilla på direktvärme tills kycklingbrösten är gyllenbruna på båda sidor. Flytta över kycklingbrösten till indirekt värme och grilla dem tills de har en innertemperatur på 62 grader. Låt kycklingbrösten vila i 5 minuter innan serveringen.
  • 3
    Pensla grönsakerna med rapsolja och krydda med salt och peppar. Grilla dem på direktvärme tills de är gyllenbruna. Flytta över purjolök och lök till indirekt värme och låt dem ligga tills de är mjuka.
  • 4
    Servera grillat kycklingbröst med grönsakerna, de bakade potatisarna och vitlökssmöret till.