
Du måste prova den här lite mer söta än kryddiga cannelén – inspirerad av de smaker som hör Halloween till. En utsökt rik cannelé med pumpa och tre ostar, toppad med butternut-popcorn och brunt socker – det perfekta tillskottet till dina skrämmande fester.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
TILL CANNELÉN
- 3 dl vispgrädde
- 1 hel butternut-pumpa (500 g)
- 125 g vetemjöl
- 3 äggulor
- 8 g salt
- 5 g malen peppar
- 2 g malen muskot
TILL TOPPINGEN
- Butternut-puré
- Popcorn
- Paprika
- 30 g brunt socker
-
Gör så här
-
1Ånga eller baka hela butternut-pumpan (med skalet på) i 180°C i 40 minuter.
-
2Blanda mjöl och mjölk i en skål, tillsätt äggula och blanda med en grytsked. Tillsätt butternut-köttet, muskot, salt och peppar.
-
3Häll smeten i fördjupningarna i Le Creusets canneléform.
-
4Förvärm ugnen till 160 °C. Grädda i 40 minuter på 160 °C och grädda klart i 10 minuter på 180 °C.
-
5Låt canneléerna svalna. När de har kallnat vänd upp dem på en plåt. Strö brunt socker över canneléerna och grilla dem i 240°C under 5 till 8 minuter.
-
6Dekorera med butternutpuré, popcorn och strö över paprika. Serveras varma.
Kockens tips
De behöver inte vila. Smeten ska inte vispas för då kommer canneléerna svämma över i ugnen.
