Halloween-cannelé med pumpa

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
+10 +10
Halloween-cannelé med pumpa
Du måste prova den här lite mer söta än kryddiga cannelén – inspirerad av de smaker som hör Halloween till. En utsökt rik cannelé med pumpa och tre ostar, toppad med butternut-popcorn och brunt socker – det perfekta tillskottet till dina skrämmande fester.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL CANNELÉN
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 hel butternut-pumpa (500 g)
  • 125 g vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 8 g salt
  • 5 g malen peppar
  • 2 g malen muskot
TILL TOPPINGEN
  • Butternut-puré
  • Popcorn
  • Paprika
  • 30 g brunt socker
  • Gör så här

  • 1
    Ånga eller baka hela butternut-pumpan (med skalet på) i 180°C i 40 minuter.
  • 2
    Blanda mjöl och mjölk i en skål, tillsätt äggula och blanda med en grytsked. Tillsätt butternut-köttet, muskot, salt och peppar.
  • 3
    Häll smeten i fördjupningarna i Le Creusets canneléform.
  • 4
    Förvärm ugnen till 160 °C. Grädda i 40 minuter på 160 °C och grädda klart i 10 minuter på 180 °C.
  • 5
    Låt canneléerna svalna. När de har kallnat vänd upp dem på en plåt. Strö brunt socker över canneléerna och grilla dem i 240°C under 5 till 8 minuter.
  • 6
    Dekorera med butternutpuré, popcorn och strö över paprika. Serveras varma.
 
Kockens tips
De behöver inte vila. Smeten ska inte vispas för då kommer canneléerna svämma över i ugnen.
 
 
Le Creuset