Pumpasoppa - med bakad pumpa
SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår
Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter
Under 30 minuter
TILLAGNING
Under två timmar
Under två timmar
ANTAL PERSONER
8-10
8-10
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
En utsökt balans mellan sött och kryddigt. Den här rejäla skålen med soppa på rostad pumpa är den perfekta huvudrätten på din Halloween-fest.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 2 kg hackad pumpa
- 1 hel vitlök, delad på mitten
- 2 tärnade röda lökar
- 10 g plockade timjanblad
- ½ tesked malen muskot
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja
- 1,5 l grönsaksbuljong
TILL SERVERING
- Grädde, färsk timjan, baguette
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 180°C.
-
2Placera alla ingredienserna utom buljongen i en stor Le Creuset-ugnsform. Häll på generöst med olivolja och blanda ihop, se till att alla ingredienserna är täckta. Ställ in den i ugnen i en och en halv timme och kontrollera med jämna mellanrum att grönsakerna inte fastnar. När de har lagats klart, ta ut dem ur ugnen och placera innehållet från ugnsformen i en stor gryta (avlägsna skalet på vitlöken). Häll över buljongen och koka upp på medelhög temperatur. Minska värmen och låt sjuda i 10 minuter så att alla smakerna kombineras.
-
3Använd en stav- eller kannmixer för att mixa soppan tills den är jämn och silkeslen. Krydda efter smak.
-
4Servera med en skvätt färsk grädde, plockad timjan och en knaprig ciabatta eller baguette. Servera i Le Creusets 20 cm pumpagryta.
Kockens tips
Soppan kan frysas och håller i kylen i upp till fyra dagar.
Tillsätt chili och ingefära i rostningsprocessen och toppa med kokosgrädde för en annan smak.
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept
Hitta allt från klassiska rätter, vackra kakor och exotiska specialiteter.
RECEPT
Pumparisotto
En smakrik och färgrik risotto som utnyttjar höstens grönsaker.
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
RECEPT
Höstgryta med pärlgryn och pumpa
Vi erbjuder dig en välsmakande gryta till de kalla höstdagarna. Den är perfekt som kvällsmat i vardagen eftersom den bara kräver lite förberedelse.
VI ANVÄNDE
Oblong gryta gjutjärn
RECEPT
Världens bästa bröd
Världens bästa bröd är ett enkelt recept på ett knådfritt bröd. Brödet bakas i en gjutjärnsgryta, vilket ger ett saftigt inkråm och en spröd yta.
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
RECEPT
Halloween-cannelé med pumpa
En Halloween-variant av den traditionella cannelén. En utsökt rik cannelé med pumpa och tre ostar, toppad med butternut-popcorn och brunt socker.
VI ANVÄNDE
Canneléform 12 stk.