Havregrynsgröt för soluppgången

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Havregrynsgröt för soluppgången
En frukost med kraft! Denna hälsosamma havregrynsgröt är toppad med stenfrukter, pistagenötter och kokoschips för en god start på dagen.
HUVUDINGREDIENSER
  • Bröd och gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 160 g fullkornshavrekross eller valsad havre
  • 500-750 ml vatten
  • 1 nypa salt
  • 250 ml havre- eller mandelmjölk
  • Honung efter smak
  • 2 nektariner eller säsongens stenfrukt
  • 50 g pistagenötter
  • Rostade kokoschips, för servering
  • Gör så här

  • 1
    Lägg havregrynen i en 16 cm Le Creuset kastrull med toughened non-stick. Tillsätt vatten och salt och ställ på medelvärme, rör om med några minuters mellanrum.
  • 2
    Det tar 20 minuter att förbereda havregrynen. När den är kokt, tillsätt havre-/mandelmjölk och honung efter smak. Ta bort från värmen.
  • 3
    Servera i Le Creuset frukostskålar toppade med skivade nektariner, rostade kokoschips, hackade pistagenötter och extra honung om så önskas.