Ingredienser
- 1 hel frigående kyckling, delad
- Salta och peppra efter smak
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 150 ml smält smör
- 1 matsked harissa
- Granatäppelkärnor
- Krasse
- 1 rödlök, tunt skivad
- Tzatziki
- Små potatisar
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180 °C.
-
2En timme före tillagning, lägg kycklingen i en Le Creuset 32 cm Heritage rektangulär ugnsform och krydda väl med salt och peppar på båda sidor.
-
3Blanda vitlök, smält smör och harissa i en liten skål. Pensla hela kycklingen, strö över salt och stek i ugnen i 35-45 minuter.
-
4Pensla med smör och steksky var 15-20:e minut för en saftig och välkryddad kyckling. Strö över granatäppelkärnor, krasse och tunt skivad rödlök och servera med tzatziki och små potatisar.