
Det bästa med en grillad kyckling är den stora ytan som ger maximal smak - kycklingen tillagas dessutom jämnare och snabbare. Du kan ändra smaken genom att byta ut harissan mot dina favoritkryddor eller olika puréer.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 1 hel frigående kyckling, delad
- Salta och peppra efter smak
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 150 ml smält smör
- 1 matsked harissa
Till servering:
- Granatäppelkärnor
- Krasse
- 1 rödlök, tunt skivad
- Tzatziki
- Små potatisar
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180 °C.
-
2En timme före tillagning, lägg kycklingen i en Le Creuset 32 cm Heritage rektangulär ugnsform och krydda väl med salt och peppar på båda sidor.
-
3Blanda vitlök, smält smör och harissa i en liten skål. Pensla hela kycklingen, strö över salt och stek i ugnen i 35-45 minuter.
-
4Pensla med smör och steksky var 15-20:e minut för en saftig och välkryddad kyckling. Strö över granatäppelkärnor, krasse och tunt skivad rödlök och servera med tzatziki och små potatisar.
Kockens tips: Du kan dela kycklingen genom att lägga bröstsidan nedåt på en skärbräda. Klipp längs kycklingens sidor med en kökssax för att ta bort ryggraden. Vänd kycklingen på rygg och tryck till lätt.
