- Pasta
Ingredienser
- 300 g kycklingbröstfilé
- 2-3 msk olivolja
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1-2 tsk färska örter (t.ex. oregano, basilika, timjan, rosmarin, salvia), finhackad
- Salt och nymald svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 liten lök, tärnad
- 1-2 vitlöksklyftor, hackade
- 5 dl kycklingfond
- 250 g orecchiettepasta
- 75 ml grädde
- 50 g parmesanost, finriven
- Finrivet skal och saft från 1 citron
- 1 näve färsk babyspenat
- 1 näve färsk, hackad basilika till garnering
-
Gör så här
-
1Skär kycklingbrösten på mitten på längden. Smörj dem i en matsked olivolja, paprika, de hackade örterna och smaka av med salt och peppar.
-
2Värm en matsked olivolja i en Le Creuset 20 cm hjärtformad gryta på medelvärme. När det är varmt lägger du till kycklingbröststrimlorna i omgångar i grytan. Stek i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Lägg över de brynta kycklingbröststrimlorna på en tallrik.
-
3Smält sedan smöret i grytan. Fräs tärnad lök och finhackad vitlök i den tills den är genomskinlig. Tillsätt lite kycklingfond till lök-vitlöksblandningen. Häll i resten av buljongen och låt koka upp. Tillsätt orecchietten i grytan och koka under konstant omrörning i 5 minuter tills pastan är något mjukare.
-
4Rör ner grädde, parmesan, citronskal, saft och lite salt och peppar i pastan. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och lägg den direkt ovanpå pastan. Lägg på locket och låt sjuda i 10-15 minuter (enligt anvisningarna på pastapaketet) tills kycklingstrimlorna är genomstekta och pastan al dente.
-
5Lägg tillbaka kycklingen på en tallrik. Rör ner babyspenat i pastan. Lägg tillbaka kycklingbröstfilén på pastan och servera den i grytan garnerad med färsk basilika.