Ingredienser
- 225 g rumstempererat smör
- 300 g brun farin
- 360 g vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- ½ tsk salt
- 1 stort ägg från frigående höns
- 200 g mörk choklad
- Mini påskägg till dekoration
- Vaniljglass till servering
-
Gör så här
-
1Vispa smör och socker tills blandningen är krämig.
-
2Tillsätt ägget och vispa tills det är blandat.
-
3Sikta ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till de blöta ingredienserna.
-
4Skär chokladen i små bitar och lägg i blandningen.
-
5Blanda tills en deg bildas.
-
6Smörj Le Creuset påskäggsplåt lätt.
-
7Väg upp 12 degbollar à 50 g vardera och tryck fast dem ordentligt i plåten.
-
8Ugnsbaka i 15-20 minuter.
-
9Låt svalna i burken i 5 minuter.
-
10Ta försiktigt bort dina kakor och dekorera med dina minipåskägg.
-
11Om du vill kan du servera dem varma med vaniljglass, eller så kan de förvaras i en lufttät behållare i upp till fyra dagar.
-
12Förvara resten av degen i plastfolie och frys in i upp till en månad. Tina och forma enligt ovan.