Ingredienser
- 3 x trimmad lammkrona från frigående lamm
- Salt och peppar
- Skalet från 2 citroner
- 20 g pistagenötter med skal
- 3 skalade vitlöksklyftor
- 30 g basilika
- 30 g mynta
- 110 g knaprigt bröd (dagsgammalt ciabattabröd fungerar bra).
- Olivolja
- 50 g smör
- 125 g köpt basilikapesto
-
Gör så här
-
1Se till att lammet är i rumstemperatur och att det klappas torrt med en kökshandduk.
-
2Krydda köttet med salt och peppar.
-
3Värm ugnen till 180°C (160° varmluft).
-
4Blanda citronskal, pistaschnötter, vitlök, örter, bröd och kryddor i en matberedare för att göra crumble.
-
5Hetta upp en stor Le Creuset non-stick stekpanna med lite olivolja. Bryn lammet tills det är gyllene överallt.
-
6Ringla smör över köttet.
-
7Ta ut lammet från pannan och lägg det i en Le Creuset 35 cm långpanna i rostfritt stål.
-
8Gnid in den feta sidan av lammbenet med basilikapeston. Peston kommer att fungera som "lim" för din crumble.
-
9Lägg till en stor del av smulorna på ytan och tryck ner för att se till att de fastnar.
-
10Ringla över olivolja och tillsätt några tärningar smör.
-
11Vill du ha rosa lammkött ska det tillagas i 30-40 minuter.
-
12Alternativt kan du lämna den i ugnen tills den är färdig enligt dina önskemål.
-
13Ta ut lammbenet från ugnen, täck med aluminiumfolie och låt vila i 10 minuter innan servering.