- Pasta
Ingredienser
- 350 g linguinepasta
- 1 lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk citronsaft
- 250 g bruna svampar (eller vita)
- ½ squash (ca 190 g)
- 75 g färsk spenat
- 2 tsk torkad eller färsk timjan
- 8 dl vatten
- 1 liter grönsaksbuljong
- 2 dl matlagningsgrädde
- 50 g riven parmesan + mer att strö över
- Flingsalt och malen peppar
-
Gör så här
-
1Börja med att hacka löken och vitlöken i tärningar och lägg dem i grytan. Tvätta svamparna noga och skär bort basen. Halvera dem först och skär dem sedan i tunna skivor. Gör likadant med den halva squashen, men skär den först i fjärdedelar så att bitarna inte blir för stora. Tvätta spenaten och skär den i strimlor. Lägg allt i grytan.
-
2Bryt pastan på mitten och tillsätt nu resterande ingredienser i grytan, förutom matlagningsgrädde och parmesan.
-
3Sätt värmen på medelvärme och låt sjuda i cirka 15 minuter eller tills pastan är nästan färdigkokt. Det kommer att se ut som om det är för mycket i grytan till att börja med, men allt kommer att ""falla ner"". Rör om under tiden.
-
4När pastan nästan är färdig, tillsätt matlagningsgrädde och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer citronsaft. Rör om i några minuter och sedan är rätten klar att serveras.
-
5Servera med riven parmesan och lite färsk timjan om du vill.