Vegetarisk pasta i en gryta med svamp, zucchini och spenat

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Vegetarisk pasta i en gryta med svamp, zucchini och spenat
Denna krämiga pastarätt i en gryta är en enkel och lättlagad rätt som sköter sig själv när du väl har blandat alla ingredienser. En perfekt vardagsrätt som smakar fantastiskt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Pasta
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 350 g linguinepasta
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk citronsaft
  • 250 g bruna svampar (eller vita)
  • ½ squash (ca 190 g)
  • 75 g färsk spenat
  • 2 tsk torkad eller färsk timjan
  • 8 dl vatten
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 50 g riven parmesan + mer att strö över
  • Flingsalt och malen peppar
  • Gör så här

  • 1
    Börja med att hacka löken och vitlöken i tärningar och lägg dem i grytan. Tvätta svamparna noga och skär bort basen. Halvera dem först och skär dem sedan i tunna skivor. Gör likadant med den halva squashen, men skär den först i fjärdedelar så att bitarna inte blir för stora. Tvätta spenaten och skär den i strimlor. Lägg allt i grytan.
  • 2
    Bryt pastan på mitten och tillsätt nu resterande ingredienser i grytan, förutom matlagningsgrädde och parmesan.
  • 3
    Sätt värmen på medelvärme och låt sjuda i cirka 15 minuter eller tills pastan är nästan färdigkokt. Det kommer att se ut som om det är för mycket i grytan till att börja med, men allt kommer att ""falla ner"". Rör om under tiden.
  • 4
    När pastan nästan är färdig, tillsätt matlagningsgrädde och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer citronsaft. Rör om i några minuter och sedan är rätten klar att serveras.
  • 5
    Servera med riven parmesan och lite färsk timjan om du vill.