Ångad broccolisallad
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter
Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter
Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4
2-4
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
Denna fräscha, hälsosamma och goda sallad är ett bra val för en näringsrik lunch eller som tillbehör till en grillfest.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 2 broccolihuvuden, skurna i buketter
- 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
- Butiksköpt chiliolja, att ringla över salladen
- 1⁄4 rödkål, i strimlor
- 1-2 färsk chili, hackad (valfritt)
- Krispig lök eller saltade jordnötter, att strö över
- Färska citronklyftor som ska pressas
-
Gör så här
-
1Ånga broccolibuketter i en ånginsats (24 cm) i 3-5 minuter tills broccolin har en livlig grön färg och fortfarande har lite tuggmotstånd. Lägg broccolin i isvatten för att stoppa tillagningsprocessen och hålla den knaprig. Häll av och skaka bort överflödigt vatten.
-
2Stek vitlöksklyftorna i chiliolja tills de är knapriga, blanda omedelbart med den strimlade kålen, ångad broccoli och smaka av. Strö över färsk chili, krispig lök eller jordnötter och servera med rikligt med färsk citronsaft.
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept
Hitta allt från klassiska rätter, vackra kakor och exotiska specialiteter.
RECEPT
Svamp bourguignon med rotfruktsmos
Vem älskar inte den klassiska, franska rätten boeuf bourguignon? Vi vill våga påstå att vår veganska version är minst lika god som originalet.
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
RECEPT
Tofu och grönsaker i sötsur sås
Om du är tokig i asiatisk mat borde du prova tofu i sötsur sås. Rätten är nämligen spännande för både smaklökar och ögon.
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
RECEPT
Vegetarisk paella
Här har vi skapat en utsökt vegetarisk risrätt där du kan, om du vill, lägga till det kött eller skaldjur du föredrar.
VI ANVÄNDE
Paellapanna Toughened Non-Stick
RECEPT
Pasta med hummus och ugnsbakade tomater
Detta smakrika recept är perfekt som ett vegetariskt inslag under veckan. Hummusen gör rätten krämig och kryddig och den grova pastan ger en bra mättnadskänsla.
VI ANVÄNDE
Djup tallrik Signature stengods
RECEPT
Vegansk cassoulet
Vanligtvis tillagas den här klassiska franska maträtten, cassoulet, med fågel men denna variant innehåller bara läckra grönsaker och tofu.
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn