
Denna rostade marinerade paprika smälter lätt samman med bara några få ingredienser och en snabb stekning på grillen. Goda när de tillsätts till vitlöksrostat bröd.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 4-5 medelstora paprikor (röd, orange eller gul)
- 10 g bladpersilja, finhackad
- 6 vita sardeller, hackade
- Olivolja, skvätt över lite
- Havssalt och nymald svartpeppar
- 8 skivor surdegsbröd
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- Färska basilikablad till servering
-
Gör så här
-
1Skär paprikan i fjärdedelar och skrapa ur fröna. Rosta på Le Creuset 26 cm Signature Square Grillpanna för extra smak tills de är mjuka. Lägg genast i en skål med persilja, sardeller och en skvätt olivolja och kryddor. Var försiktig med saltet, sardeller är naturligt saltade.
-
2Skär samtidigt surdegsbrödet i skivor och skvätt över olivolja. Gnid in båda sidor med vitlök. Värm grillen tills den är varm och grilla varje skiva på båda sidor tills förkolnade linjer syns. Servera varmt med den marinerade paprikan som förrätt. Servera med färska basilikablad.
Tips
Eventuell överbliven marinerad paprika kan förvaras i burk täckt med olivolja och förvaras i kylen i upp till 1 vecka.
