Bucatini all’Amatriciana
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter
Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme
Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6
4-6
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
Detta är vår tolkning av ett klassiskt pastarecept. Använd konserverade körsbärstomater eftersom de är söta och saftiga och ger textur till såsen.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Stekpanna m/trähandtag Signature gjutjärn
2 659,00 kr.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 30 ml olivolja
- 115 g guanciale, tunt skivad (eller rökt fläskbacon)
- 1 tsk chiliflakes
- ½ tsk mald svartpeppar
- 4 schalottenlökar, finhackade
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 4 x 400g burk körsbärstomater
- 350 g torkad bucatinipasta
- Salt efter smak
- Riven pecorinoost till servering
-
Gör så här
-
1Hetta upp olivoljan i en Le Creuset 28 cm Signature stekpanna på medelhög värme. Tillsätt guanciale eller rökt fläskbacon och stek tills det är krispigt och gyllene, ca 4 minuter. Tillsätt chiliflakes och svartpeppar och rör om. Tillsätt sedan schalottenlöken och fräs tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och fräs tills den doftar. Tillsätt sedan en burk tomater med en halv burk vatten. Sänk värmen till låg och koka under omrörning tills såsen tjocknar, ca 30 minuter. Låt såsen vila och dra i 20 minuter (tomatbaserade såser blir alltid godare dagen efter eller om de får vila).
-
2Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, låt rinna av och ringla över olivolja (spara lite pastavatten om det behövs). Vänd ner pastasåsen och riv över pecorinoosten; tillsätt lite pastavatten för att späda ut den om det behövs. Servera med färsk basilika, om så önskas, och ät genast.
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept
Hitta allt från klassiska rätter, vackra kakor och exotiska specialiteter.
Dukkahstekt tonfisk med pesto och creme fraiche
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter
RECEPT
Dukkahstekt tonfisk med pesto och creme fraiche
Detta recept är perfekt för sommaren eftersom dukkahskorpan har god smak och konsistens och passar utmärkt ihop med den livfulla vårlökspeston. Serveras med sötpotatispommes.
VI ANVÄNDE
Kvadratisk grillpanna gjutjärn
RECEPT
Hibiskusiste
Detta väldoftande iste med hibiskus kommer att göras, drickas och upprepas hela sommaren! Syrlig och uppfriskande, ett vackert val att servera i våra eleganta tekannor när du har gäster. Tillsätt en skvätt vodka och du har den perfekta tekanne-cocktailen.
VI ANVÄNDE
Tekanna stengods
RECEPT
Sommarsallad med stenfrukter och burrata
Denna sallad är en ny variant av den klassiska Caprese-salladen där stenfrukter av bästa kvalitet används. Genom att grilla frukten karamelliseras det naturliga sockret och smaken förstärks.
VI ANVÄNDE
Serveringsskål Signature stengods
RECEPT
Poulet Basquaise
För extra smak är kycklingbitarna inte skurna från benen. De är tillagade med baconstrimlor, paprika, lök, paprika, färsk aromatisk timjan och ett torrt vitt vin. En klassisk gryta från den baskiska regionen i Frankrike, där grannlandet Spanien har ett kulinariskt inflytande.
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
RECEPT
Gryta med rostbiff och grönsaker
En utsökt biffstek som kan förberedas långt i förväg och ställas i kyl tills den ska tillagas. Den perfekta söndagssteken som kan ställas på bordet i din ovala Signature-gryta.
VI ANVÄNDE
Oval gryta gjutjärn