Bucatini all’Amatriciana

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Bucatini all’Amatriciana
Detta är vår tolkning av ett klassiskt pastarecept. Använd konserverade körsbärstomater eftersom de är söta och saftiga och ger textur till såsen.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 30 ml olivolja
  • 115 g guanciale, tunt skivad (eller rökt fläskbacon)
  • 1 tsk chiliflakes
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 x 400g burk körsbärstomater
  • 350 g torkad bucatinipasta
  • Salt efter smak
  • Riven pecorinoost till servering
  • Gör så här

  • 1
    Hetta upp olivoljan i en Le Creuset 28 cm Signature stekpanna på medelhög värme. Tillsätt guanciale eller rökt fläskbacon och stek tills det är krispigt och gyllene, ca 4 minuter. Tillsätt chiliflakes och svartpeppar och rör om. Tillsätt sedan schalottenlöken och fräs tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och fräs tills den doftar. Tillsätt sedan en burk tomater med en halv burk vatten. Sänk värmen till låg och koka under omrörning tills såsen tjocknar, ca 30 minuter. Låt såsen vila och dra i 20 minuter (tomatbaserade såser blir alltid godare dagen efter eller om de får vila).
  • 2
    Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, låt rinna av och ringla över olivolja (spara lite pastavatten om det behövs). Vänd ner pastasåsen och riv över pecorinoosten; tillsätt lite pastavatten för att späda ut den om det behövs. Servera med färsk basilika, om så önskas, och ät genast.