Sommarsallad med stenfrukter och burrata
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter
Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter
Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4
2-4
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
Denna sallad är en ny variant av den klassiska Caprese-salladen där stenfrukter av bästa kvalitet används. Genom att grilla frukten karamelliseras det naturliga sockret och smaken förstärks.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 6-8 mogna stenfrukter (persikor, nektariner)
- 2 x 150g burrata, avrunnen
- Salladsblad, t.ex. isberg, till servering
Till rucolapestodressingen
- 120 g vild ruccola
- Saft från 1 citron
- 50 g rostade mandlar
- 100 ml olivolja
- Havssalt
-
Gör så här
-
1Till peston, lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills konsistensen är lite grov. Smaka av. Tillsätt en extra klick olivolja om du vill.
-
2Skär varje nektarin på mitten och ta bort kärnan. Skär dem sedan i fjärdedelar. Häll lite olja över nektarinerna och grilla varje kvart med köttsidan nedåt tills de är vackert gyllene. Servera varm med smulad burrata, salladsblad och rucolapestodressing på Le Creuset-servis.
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept
Hitta allt från klassiska rätter, vackra kakor och exotiska specialiteter.
Dukkahstekt tonfisk med pesto och creme fraiche
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter
RECEPT
Dukkahstekt tonfisk med pesto och creme fraiche
Detta recept är perfekt för sommaren eftersom dukkahskorpan har god smak och konsistens och passar utmärkt ihop med den livfulla vårlökspeston. Serveras med sötpotatispommes.
VI ANVÄNDE
Kvadratisk grillpanna gjutjärn
RECEPT
Hibiskusiste
Detta väldoftande iste med hibiskus kommer att göras, drickas och upprepas hela sommaren! Syrlig och uppfriskande, ett vackert val att servera i våra eleganta tekannor när du har gäster. Tillsätt en skvätt vodka och du har den perfekta tekanne-cocktailen.
VI ANVÄNDE
Tekanna stengods
RECEPT
Bucatini all’Amatriciana
Detta är vår tolkning av ett klassiskt pastarecept. Använd konserverade körsbärstomater eftersom de är söta och saftiga och ger textur till såsen.
VI ANVÄNDE
Stekpanna m/trähandtag Signature gjutjärn
RECEPT
Bakad chokladtårta
En familjefavorit! Läckert och extraordinärt. Skär i bitar och servera den med bär som kontrast till den mustiga chokladen.
VI ANVÄNDE
Pajform stengods
RECEPT
Kanelbullar
Dessa läckra kanelbullar äts bäst varma med doftande citrussirap och en kopp starkt te.
VI ANVÄNDE
Rektangulär ugnsform Heritage stengods