![Sommarsallad med stenfrukter och burrata](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw35a1644e/images/content-recipes/HD_720/LC_20211124_ZA_RC_DT_r0000000001911_ENG.jpg)
Denna sallad är en ny variant av den klassiska Caprese-salladen där stenfrukter av bästa kvalitet används. Genom att grilla frukten karamelliseras det naturliga sockret och smaken förstärks.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 6-8 mogna stenfrukter (persikor, nektariner)
- 2 x 150g burrata, avrunnen
- Salladsblad, t.ex. isberg, till servering
Till rucolapestodressingen
- 120 g vild ruccola
- Saft från 1 citron
- 50 g rostade mandlar
- 100 ml olivolja
- Havssalt
-
Gör så här
-
1Till peston, lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills konsistensen är lite grov. Smaka av. Tillsätt en extra klick olivolja om du vill.
-
2Skär varje nektarin på mitten och ta bort kärnan. Skär dem sedan i fjärdedelar. Häll lite olja över nektarinerna och grilla varje kvart med köttsidan nedåt tills de är vackert gyllene. Servera varm med smulad burrata, salladsblad och rucolapestodressing på Le Creuset-servis.