Sommarsallad med stenfrukter och burrata

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Sommarsallad med stenfrukter och burrata
Denna sallad är en ny variant av den klassiska Caprese-salladen där stenfrukter av bästa kvalitet används. Genom att grilla frukten karamelliseras det naturliga sockret och smaken förstärks.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 6-8 mogna stenfrukter (persikor, nektariner)
  • 2 x 150g burrata, avrunnen
  • Salladsblad, t.ex. isberg, till servering
Till rucolapestodressingen
  • 120 g vild ruccola
  • Saft från 1 citron
  • 50 g rostade mandlar
  • 100 ml olivolja
  • Havssalt
  • Gör så här

  • 1
    Till peston, lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills konsistensen är lite grov. Smaka av. Tillsätt en extra klick olivolja om du vill.
  • 2
    Skär varje nektarin på mitten och ta bort kärnan. Skär dem sedan i fjärdedelar. Häll lite olja över nektarinerna och grilla varje kvart med köttsidan nedåt tills de är vackert gyllene. Servera varm med smulad burrata, salladsblad och rucolapestodressing på Le Creuset-servis.