Hibiskusiste

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Hibiskusiste
Detta väldoftande iste med hibiskus kommer att göras, drickas och upprepas hela sommaren! Syrlig och uppfriskande, ett vackert val att servera i våra eleganta tekannor när du har gäster. Tillsätt en skvätt vodka och du har den perfekta tekanne-cocktailen.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 vaniljstång, delad på längden
  • Skalet från 1 apelsin
  • 1,2 dl torkade hibiskusblommor
  • 12 hibiskustepåsar
  • 1,2 dl socker
  • 1 liter vatten
  • Ätliga blommor, till dekoration
  • Gör så här

  • 1
    Skrapa ner vaniljfröna i en medelstor Le Creuset-gryta och tillsätt vaniljstång, apelsinskal, hibiskusblommor, tepåsar, socker och vatten. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
  • 2
    Låt svalna till rumstemperatur (det tar ca 30 minuter). Sila genom en finmaskig sil till en stor kanna och låt svalna.
  • 3
    Servera kallt i en Le Creuset tekanna över hibiskuste-isbitar med extra ätbara blommor som garnering.
  • 4
    Kockens tips: Om teet serveras över vanliga isbitar, dubbla receptet och häll det i iskubsformar och frys dem för att undvika att teets smak späds ut.