Ingredienser
- 1 vaniljstång, delad på längden
- Skalet från 1 apelsin
- 1,2 dl torkade hibiskusblommor
- 12 hibiskustepåsar
- 1,2 dl socker
- 1 liter vatten
- Ätliga blommor, till dekoration
-
Gör så här
-
1Skrapa ner vaniljfröna i en medelstor Le Creuset-gryta och tillsätt vaniljstång, apelsinskal, hibiskusblommor, tepåsar, socker och vatten. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
-
2Låt svalna till rumstemperatur (det tar ca 30 minuter). Sila genom en finmaskig sil till en stor kanna och låt svalna.
-
3Servera kallt i en Le Creuset tekanna över hibiskuste-isbitar med extra ätbara blommor som garnering.
-
4Kockens tips: Om teet serveras över vanliga isbitar, dubbla receptet och häll det i iskubsformar och frys dem för att undvika att teets smak späds ut.