Ingredienser
- 2 tonfiskbiffar
- 1,2 dl dukkahkrydda från butik
- 30 ml olivolja
- Havssalt
- 15 g persilja, grovt hackad
- 3 eller 4 vårlökar, grovt hackade
- Saft och skal från 1 liten citron
- 30 g parmesanost, grovt riven
- Havssalt och svartpeppar
- 45 ml olja
- Crème fraiche
- Babygurkor, tunt skivade
- Inlagd rödlök
- Mikroblad till dekoration (valfritt)
-
Gör så här
-
1Till peston, lägg persilja, salladslök, citronskal, parmesan, en rejäl nypa salt och rikligt med peppar i en matberedare och kör några gånger för att finhacka. Tillsätt olja och kör tills blandningen är klar. Häll över i en skål och rör ner citronsaften.
-
2Klappa tonfiskbiffarna torra med en bit hushållspapper. Förvärm en Le Creuset 26 cm Signature grillpanna. Gnid in varje tonfiskbiff med olivolja och havssalt och stek i 1-2 minuter på varje sida. Låt dem vila i 2 minuter innan du skär dem tunt. Rosta dukkah i en torr stekpanna tills det doftar, ta bort från värmen och tillsätt 2-3 msk olivolja Skiva tonfisken och servera med klickar av gräddfil, skivad gurka och picklad lök, strö över pesto och toppa med rostad dukkah vid servering.