
Detta recept är perfekt för sommaren eftersom dukkahskorpan har god smak och konsistens och passar utmärkt ihop med den livfulla vårlökspeston. Serveras med sötpotatispommes.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
Till den dukkahstekta tonfisken
- 2 tonfiskbiffar
- 1,2 dl dukkahkrydda från butik
- 30 ml olivolja
- Havssalt
Till vårlökspesto
- 15 g persilja, grovt hackad
- 3 eller 4 vårlökar, grovt hackade
- Saft och skal från 1 liten citron
- 30 g parmesanost, grovt riven
- Havssalt och svartpeppar
- 45 ml olja
Till servering
- Crème fraiche
- Babygurkor, tunt skivade
- Inlagd rödlök
- Mikroblad till dekoration (valfritt)
-
Gör så här
-
1Till peston, lägg persilja, salladslök, citronskal, parmesan, en rejäl nypa salt och rikligt med peppar i en matberedare och kör några gånger för att finhacka. Tillsätt olja och kör tills blandningen är klar. Häll över i en skål och rör ner citronsaften.
-
2Klappa tonfiskbiffarna torra med en bit hushållspapper. Förvärm en Le Creuset 26 cm Signature grillpanna. Gnid in varje tonfiskbiff med olivolja och havssalt och stek i 1-2 minuter på varje sida. Låt dem vila i 2 minuter innan du skär dem tunt. Rosta dukkah i en torr stekpanna tills det doftar, ta bort från värmen och tillsätt 2-3 msk olivolja Skiva tonfisken och servera med klickar av gräddfil, skivad gurka och picklad lök, strö över pesto och toppa med rostad dukkah vid servering.