- Bröd och gryn
Ingredienser
- 6 ägg från frigående höns
- 100 ml mjölk
- 5 ml vaniljextrakt
- 1 nypa salt
- 2 g kanel
- 1 ciabattabröd
- 50 g smör
- Olivolja
- Honung eller lönnsirap, till servering
- Creme fraiche, till servering
- Blandade bär till serveringen
-
Gör så här
-
1Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt vaniljextrakt, salt och kanel och häll i en platt form.
-
2Skär ciabattabrödet i medeltjocka skivor. Doppa brödet i äggblandningen och låt dra i en eller två minuter. Vänd den sedan och låt den stå på andra sidan i ytterligare en minut.
-
3Värm en Le Creuset 28 cm Signature Sauté Pan på medelhög värme och smält 1 tesked smör med en skvätt olivolja. När smöret börjar skumma, lägg i några brödskivor och stek tills det är gyllene och karamelliserat. Vänd sedan på den och upprepa på andra sidan.
-
4Upprepa med de återstående brödbitarna. Servera genast med en stor sked creme fraiche, lite honung och färska bär.