- Choklad
- Nötter och kärnor
Ingredienser
- 200 g mörk choklad, i bitar
- 100 g saltat smör, skuret tärningar
- 4 ägg från frigående höns
- 250 g socker
- 100 g mandelmjöl
- 30 g kakao
- 1 tsk bakpulver
- 100 g nötter (efter eget val)
- 50 g karamellchoklad, i bitar
- 50 g vit choklad, i bitar
- Mandelflingor till dekoration
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200°C (180° varmluft). Smörj en Le Creuset 12 browniebricka.
-
2Smält den mörka chokladen och smöret. Låt det svalna.
-
3Vispa äggen. Tillsätt successivt sockret tills det bildar en skummig och tjockare massa. Blanda försiktigt ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen.
-
4Sikta ner vetemjöl, kakaopulver och bakpulver i de blöta ingredienserna. Rör ihop allt.
-
5Hacka resten av nötterna grovt tillsätt dem tillsammans med både den vita chokladen och karamellchokladen. Rör ihop allt. Bred ut blandningen i plåten och dekorera med mandelflingorna. Ugnsbaka i 15 minuter.
-
6Ta ut formen från ugnen och låt den svalna i fem minuter. Ta försiktigt bort dina brownies från pannan. Avlägsna försiktigt. Serveras bäst varm och med vaniljglass. Alternativt kan de förvaras i en lufttät behållare i två dagar.