Glutenfria chokladbrownies.

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
+10 +10
Glutenfria chokladbrownies.
Dessa läckra chokladbrownies, tillverkade med ditt val av macadamia- eller nötmjöl, är glutenfria. Servera med en generös kula vaniljglass för en ännu bättre upplevelse.
HUVUDINGREDIENSER
  • Choklad
  • Nötter och kärnor
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad, i bitar
  • 100 g saltat smör, skuret tärningar
  • 4 ägg från frigående höns
  • 250 g socker
  • 100 g mandelmjöl
  • 30 g kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g nötter (efter eget val)
  • 50 g karamellchoklad, i bitar
  • 50 g vit choklad, i bitar
  • Mandelflingor till dekoration
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200°C (180° varmluft). Smörj en Le Creuset 12 browniebricka.
  • 2
    Smält den mörka chokladen och smöret. Låt det svalna.
  • 3
    Vispa äggen. Tillsätt successivt sockret tills det bildar en skummig och tjockare massa. Blanda försiktigt ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen.
  • 4
    Sikta ner vetemjöl, kakaopulver och bakpulver i de blöta ingredienserna. Rör ihop allt.
  • 5
    Hacka resten av nötterna grovt tillsätt dem tillsammans med både den vita chokladen och karamellchokladen. Rör ihop allt. Bred ut blandningen i plåten och dekorera med mandelflingorna. Ugnsbaka i 15 minuter.
  • 6
    Ta ut formen från ugnen och låt den svalna i fem minuter. Ta försiktigt bort dina brownies från pannan. Avlägsna försiktigt. Serveras bäst varm och med vaniljglass. Alternativt kan de förvaras i en lufttät behållare i två dagar.