- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 3 små röd multe eller liknande hållbar fisk från ditt närområde, flådda och rensade.
- 1 citron, skuren i skivor
- 2 limefrukter, skuren i skivor
- 50 g kapris plus 10 ml kaprislag
- 1 hel vitlök, delad i klyftor
- 5 g rökt paprika
- 3 g chiliflakes
- 15 g timjan
- 15 g rosmarin
- Olivolja
- Havssalt och nymald svartpeppar
-
Gör så här
-
1För att göra fiskmarinad och fyllning, lägg citronskivor och lime i en skål. Tillsätt kapris, lag, vitlök, rökt paprika, chiliflakes och en skvätt olivolja. Blanda och ställ åt sidan.
-
2Lägg fisken i en stor ugnsform eller långpanna i en enda rad, fyll varje hålrum med hälften av citrusmarinaden. Värm Le Creuset 30 cm Signature rektangulär grill på medelhög till hög värme. Häll över lite olivolja och stek i 3-4 minuter på varje sida i flera omgångar för att inte överbelasta grillen och undvika att det fastnar. Vänd försiktigt för att inte skada fiskskinnet. Häll resten av marinaden över fisken.
-
3Sätt ugnen på grillen på 180°C och ställ gallret på näst översta hyllan. Grilla fisken i 10 minuter, håll noga koll så att den inte bränns; detta gör att fisken kan koka igenom och utveckla extra smak. Servera genast och smaka av med salt och lite extra olivolja.