Grillad roman- och avokadosallad med crème fraiche-dressing

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grillad roman- och avokadosallad med crème fraiche-dressing
Grillad romansallad är stjärnan i denna fräscha, krispiga sallad. Häll över crème fraiche-dressingen och avsluta med stekt chorizo för ett kryddigt lyft.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Olivolja
  • 4 avokado halverade; utan skal
  • 4 huvuden romansallad eller baby gem-sallad, halverad
  • 125 g crème fraiche
  • Saft och skal från 1 citron
  • Salt och svartpeppar
  • Krispiga krutonger och stekt chorizo till servering
  • Gör så här

  • 1
    Värm en Le Creuset 32 cm traditionell rektangulär grill på medelhög till hög värme och häll olivolja över avokadon och sallad. Grilla i omgångar, endast på snittytan, tills båda sidorna har fått grillmärken.
  • 2
    Lägg crème fraiche i en skål och vispa i citronsaft, skal och kryddor. Gör dressingen lite mer flytande med en skvätt kallt vatten.
  • 3
    Lägg upp salladen och avokadon i Le Creuset pastaskålar och häll över dressingen. Servera genast med krispiga krutonger och valfri pannstekt kryddig chorizo.