Klassisk omelett

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Klassisk omelett
Det perfekta sättet att börja din dag. Ömtåliga råvaror som ägg glider lätt ur våra pannor med non-stick-beläggning.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ägg
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3 ägg
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja
VALFRITT, FÖR SERVERING
  • 3 Bocconcini-bollar (små mozzarellaostbollar)
  • Soltorkade tomater
  • Färsk basilika
  • Gör så här

  • 1
    Vispa äggen i en skål och tillsätt salt och peppar efter smak.
  • 2
    Värm upp en Le Creuset 24 cm stekpanna med härdad non-stick på medelvärme med lite olivolja, innan du torkar bort överflödig olja med hushållspapper. Tillsätt äggblandningen när pannan är varm.
  • 3
    Äggen ska omedelbart börja lägga sig på botten av pannan. Använd en slickepott för att dra kanterna på den råa omeletten mot mitten av pannan och upprepa på där det behövs för att skapa veck i omelettbasen.
  • 4
    Stäng nu av värmen och låt restvärmen avsluta jobbet. Vik omeletten på mitten med hjälp av en slickepott, servera genast. Toppa omeletten med riven Bocconcini, soltorkade tomater och färsk basilika.