- Ägg
Ingredienser
- 3 ägg
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja
- 3 Bocconcini-bollar (små mozzarellaostbollar)
- Soltorkade tomater
- Färsk basilika
-
Gör så här
-
1Vispa äggen i en skål och tillsätt salt och peppar efter smak.
-
2Värm upp en Le Creuset 24 cm stekpanna med härdad non-stick på medelvärme med lite olivolja, innan du torkar bort överflödig olja med hushållspapper. Tillsätt äggblandningen när pannan är varm.
-
3Äggen ska omedelbart börja lägga sig på botten av pannan. Använd en slickepott för att dra kanterna på den råa omeletten mot mitten av pannan och upprepa på där det behövs för att skapa veck i omelettbasen.
-
4Stäng nu av värmen och låt restvärmen avsluta jobbet. Vik omeletten på mitten med hjälp av en slickepott, servera genast. Toppa omeletten med riven Bocconcini, soltorkade tomater och färsk basilika.