- Kött
Ingredienser
- Olivolja
- 1 vitlöksklyfta, tudelad
- 6 kvistar timjan
- 4 kvistar rosmarin
- 1 lagerblad
- 2x 400 g burkar körsbärstomater
- 500 ml hönsbuljong
- 1 tsk socker
- 140 g gröna oliver, urkärnade
- 1 citron, skalad och halverad
- 1x 400g burk cannellinibönor, avrunna
- 160 g saltade kronärtskockor
- 1 hel frigående kyckling
- 1 citron, skalad och halverad
- 100 g smör
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 180°C (160° varmluft).
-
2För att förbereda såsen, värm Le Creuset 30 cm Signature-stekpannan med en skvätt olivolja och stek vitlöken med den platta sidan nedåt tills den är gyllene. Tillsätt örterna och låt dem släppa sin smak. Tillsätt båda tomatburkarna och buljongen och sänk värmen till en sjudande nivå. Låt det koka i 20 minuter och smaka av med salt och peppar. Tillsätt 1 tsk socker för att minska syran. Stäng av värmen och tillsätt citronskalet och oliver. Låt svalna. För att tillaga kycklingen, fyll hålet med den rivna citronhalvan. Lyft försiktigt upp skinnet och stoppa smöret under skinnet över kycklingbröstet.
-
3Dra ihop skinnet och krydda rikligt med salt – det ger ett krispigt skinn och saftigt kycklingbröst. När såsen har svalnat lägger du kycklingen i såsen och steker i ugnen i 1 timme eller tills den är genomstekt. När 70 minuter av tillagningstiden har gått, lägg cannellinibönor och kronärtskockor i såsen i ytterligare 20 minuter. Ta ut ur ugnen, skär upp och servera varm i såsen med bröd, om så önskas.