Popovers med parmesan och örter

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Popovers med parmesan och örter
Dessa popovers serveras bäst varma direkt från ugnen och är perfekta för en vinterbrunch eller lunch med vänner. Passar bra till ett glas kylt mousserande vin eller till en bit rökt lax och en fräsch grönsallad.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 45 ml smält smör plus extra till smörjning
  • 240 g vetemjöl, siktat
  • 1½ tsk fint salt
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • ½ tsk paprika
  • 650 ml mjölk
  • 3 stora ägg från frigående höns
  • 60 g parmesanost, finriven
  • 4 vårlökar, hackade
  • Gör så här

  • 1
    Dessa popovers serveras bäst varma direkt från ugnen och är perfekta för en vinterbrunch eller lunch med vänner.
  • 2
    Lägg alla torra ingredienser i en stor skål och vispa ihop dem. Vispa ihop mjölk, ägg och ost i en separat skål. Blanda de våta och torra ingredienserna och vispa tills det inte finns några klumpar. Tillsätt vårlöken och blanda ihop.
  • 3
    Dela smeten i ramekiner och sätt in dem i den förvärmda ugnen. Grädda dem i 35 minuter tills degen är gyllene, uppblåst och genomgräddad. Bli inte frestad att öppna ugnen medan de bakar; då faller de ihop. Ta ut ur ugnen och servera genast med vitlökssmör.