Ingredienser
- 45 ml smält smör plus extra till smörjning
- 240 g vetemjöl, siktat
- 1½ tsk fint salt
- 1 tsk mald svartpeppar
- ½ tsk paprika
- 650 ml mjölk
- 3 stora ägg från frigående höns
- 60 g parmesanost, finriven
- 4 vårlökar, hackade
-
Gör så här
-
1Dessa popovers serveras bäst varma direkt från ugnen och är perfekta för en vinterbrunch eller lunch med vänner.
-
2Lägg alla torra ingredienser i en stor skål och vispa ihop dem. Vispa ihop mjölk, ägg och ost i en separat skål. Blanda de våta och torra ingredienserna och vispa tills det inte finns några klumpar. Tillsätt vårlöken och blanda ihop.
-
3Dela smeten i ramekiner och sätt in dem i den förvärmda ugnen. Grädda dem i 35 minuter tills degen är gyllene, uppblåst och genomgräddad. Bli inte frestad att öppna ugnen medan de bakar; då faller de ihop. Ta ut ur ugnen och servera genast med vitlökssmör.