Ingredienser
- 30 ml kokosolja
- 2 purjolökar, tvättade och hackade
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 480 g frysta ärtor
- 400 g babyspenat
- 1 liter grönsaksbuljong
- 1,2 dl nyhackad persilja
- 1,2 dl nyhackad koriander
- 400 g kokosmjölk
- Havssalt och nymald svartpeppar
- Servera med olivolja och ärtskott
-
Gör så här
-
1Värm en 26 cm Le Creuset Signature rund gryta eller soppgryta på medelhög värme och tillsätt kokosoljan. Tillsätt purjolöken och fräs tills den är genomskinlig. Tillsätt purjolöken och fräs tills den är genomskinlig. Tillsätt de frysta ärtorna och babyspenaten och blanda väl.
-
2Häll i buljongen och lägg på locket på grytan. Låt det puttra i 5 minuter. Ta av locket och krydda allt väl. Tillsätt örterna och häll soppan i en mixer. Tillsätt örterna och häll soppan i en mixer. Häll tillbaka soppan i grytan och ställ den på medelvärme. Vispa i kokosmjölken och smaka av.
-
3Serveras med lite olivolja och ärtskott. Det här receptet går även bra att servera med surdegskex.