- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- Olivolja, skvätt över lite
- 3 schalottenlök eller små rödlökar, skalade och i fjärdedelar
- 5 ml chilipasta
- 70 g tomatpuré
- 10-15 g rökt paprika
- 3 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
- 2 x 400 g skalade körsbärstomater från burk
- 1 liter hönsbuljong
- Havssalt och nymald peppar efter smak
- 6 x 100 g kummel (utan skinn) eller annan lämplig vit fisk
- Saft och skal av 2 limefrukter plus extra till servering
- Färsk koriander till garnering
- Rostade tortillawraps
-
Gör så här
-
1Värm en Le Creuset 28 cm Signature Rund kastrull på medelvärme och ringla över olivolja. Fräs schalottenlökarna tills de är gyllene. Tillsätt chilipasta, tomatpuré och paprika och fräs tills det doftar. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare 2 minuter. Tillsätt konserverade tomater och fond och låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter. Smaka av efter behov.
-
2Krydda kummeln och lägg den försiktigt i den sjudande buljongen. Koka i 5 minuter tills fisken precis är genomstekt. Stäng av värmen, smaka av och tillsätt buljongen med saft och skal från limefrukterna. Servera genast i Le Creuset Cereal-skålar med rostade tortillawraps och koriander.