- Ris och gryn
Ingredienser
- 250 g kokt ris efter eget val
- 10 g persilja, hackad
- 50 g rostade pinjenötter
- 5 g timjan, plockad
- 80 g pesto med soltorkade tomater
- 2 chili, finhackad
- 50 ml olivolja
- 5 g rökt paprika
- Salt och peppar efter smak
- 3 röda eller orange paprikor, halverade på längden och urkärnade
- 200g – 300g halloumiost, skuren i skivor
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 200°C/180°C varmluft/gasmarkering 6.
-
2Lägg ris i en skål med persilja, pinjenötter, timjan, pesto, chili, 25 ml olivolja, paprika, salt och peppar. Rör om för att blanda väl.
-
3Lägg paprikorna i en djup stekpanna i gjutjärn (26 cm) och häll över resten av olivoljan, strö över salt och peppar och fyll på riset.
-
4Grädda i ugnen i 30 minuter eller tills paprikan är genomstekt. Ställ ugnen på grill. Ta bort paprikorna och lägg till halloumiostskivor innan du grillar dem i 6-8 minuter, eller tills halloumiosten är gyllenbrun. Servera omedelbart.