Tomatfylld paprika med ris och grillad halloumi

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Tomatfylld paprika med ris och grillad halloumi
Gör de här risfyllda paprikorna toppade med grillad halloumiost för en enkel lunch eller middag.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ris och gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 250 g kokt ris efter eget val
  • 10 g persilja, hackad
  • 50 g rostade pinjenötter
  • 5 g timjan, plockad
  • 80 g pesto med soltorkade tomater
  • 2 chili, finhackad
  • 50 ml olivolja
  • 5 g rökt paprika
  • Salt och peppar efter smak
  • 3 röda eller orange paprikor, halverade på längden och urkärnade
  • 200g – 300g halloumiost, skuren i skivor
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 200°C/180°C varmluft/gasmarkering 6.
  • 2
    Lägg ris i en skål med persilja, pinjenötter, timjan, pesto, chili, 25 ml olivolja, paprika, salt och peppar. Rör om för att blanda väl.
  • 3
    Lägg paprikorna i en djup stekpanna i gjutjärn (26 cm) och häll över resten av olivoljan, strö över salt och peppar och fyll på riset.
  • 4
    Grädda i ugnen i 30 minuter eller tills paprikan är genomstekt. Ställ ugnen på grill. Ta bort paprikorna och lägg till halloumiostskivor innan du grillar dem i 6-8 minuter, eller tills halloumiosten är gyllenbrun. Servera omedelbart.