Antipasti-krans med bakad camembert
SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat
Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter
Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter
Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6
4-6
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
- TA BORT LÄGG TILL TILL KOKBOK
- DEL
- TRYCK
Rolig, enkel och festlig – den här antipasti-kransen är den perfekta aptitretaren på din nästa fest.
HUVUDINGREDIENSER
- Ost
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
TILL CAMEMBERT
- 250 g rund camembert
- 4 msk (60 ml) honung
- En stor nypa flingsalt
TILL KRANSEN
- 2 rödlök, tunt skivad
- Saft från 1 citron
- 2 squash, skär med en skalare
- 2 stjälkar selleri, skuren, blad ska sparas
- 15 ml olivolja
- 2 msk (30 ml) hackad rosmarin
- Havssalt
- 12 minitunnbröd
- 100 g Prosciutto
- 100 g salami
- 100 g babyspenat
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200 °C. Skrapa toppen av osten. Lägg den i Le Creuset Camembert Baker och ringla över honung. Täck över och grädda i 10 minuter, ta sedan av locket och sätt på ugnens grill. Grilla den i 4-5 minuter tills den är kladdig och god. Servera varm omgiven av en festlig antipasti-krans.
-
2Så här gör du kransen:
-
3Förbered den inlagda löken genom att skala dem i tunna skivor och lägg dem i en skål. Tillsätt en rejäl nypa havssaltflingor och saften från 1 citron. Massera dem med fingrarna och ställ åt sidan i 10 minuter. Skär sellerin och squashen i skivor och lägg dem i en skål med isvatten. Ställ dem åt sidan. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och tillsätt rosmarin och salt. Lägg tunnbröden i den doftande oljan och stek dem i pannan tills de är gyllene.
-
4Montera alla de förberedda grönsakerna, prosciutto, salami och tunnbröd på det ovala Le Creuset serveringsfatet. Placera Camembert Baker i mitten av ugnsformen. Garnera med bladselleri och babyspenat. Servera med kallt vitt vin.
Verktyg för perfektion
Fler av våra favoritrecept
Hitta allt från klassiska rätter, vackra kakor och exotiska specialiteter.
RECEPT
Ångkokta musslor
Vårt recept på ångkokta musslor innehåller både vitt vin och grädde, som ger en smakfull och doftande fond.
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
RECEPT
Cassoulet
Värm upp med denna klassiska franska bondrätt. Cassoulet är en gryta full av smak och är med säkerhet en hit hos alla.
VI ANVÄNDE
Buffétgryta gjutjärn
RECEPT
Klassisk ostfondue
Finns det något trevligare än att samlas med vänner runt en välsmakande ostfondue? Här får du receptet för klassisk ostfondue - precis som franska älskar den.
VI ANVÄNDE
Ostfondue gjutjärn
RECEPT
Bouillabaisse med brödkutonger och rouille
Bouillabaisse är älskad av alla och kan varieras på många sätt. Men alla innehåller en kraftfull sås, kallad "rouille", vilken gör rätten helt oemotståndlig.
VI ANVÄNDE
Stekgryta gjutjärn
RECEPT
Pommes Lyonnaise
Rätten uppstod först i staden Lyon, som ligger i Rhône-Alpes-regionen. Pommes Lyonnaise passar utmärkt som tillbehör till stekar eller biffar.
VI ANVÄNDE
Stekpanna gjutjärn
RECEPT
Fisk a la Provence
Det är ett recept som snabbt kommer att bli en permanent del av din repertoar. Rätten är hälsosam, vacker och kan tillverkas med vilken fast, vit fisk som helst
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn