Recept

Inspiration
Utmana dina smaklökar med våra smakfulla recept från hela världen.
Recept
532 results
Filter
Huvudingrediens
Diet & livsstil
Kök
Svårighetsgrad
Tillagningstid
Serveringsportion
Perfekt för
Tillfälle
Image without a name
RECEPT
Vegansk ärtdipp
Den här snabba och enkla dippen kan göras upp till två dagar i förväg och förvaras i kylen tills den ska serveras. Den är både vegansk och mångsidig!
VI ANVÄNDE
Kvadratisk ugnsform Classic stengods
Image without a name
RECEPT
Grön smoothie
En uppfriskande och livlig grön smoothie som passar perfekt att servera i ett Le Creuset-glas.
VI ANVÄNDE
Set m/ 4 vattenglas
Image without a name
RECEPT
Krispig müsli i panna
Skapa din egen müsli som ett utsökt mellanmål eller till frukost. Det enkla receptet kan justeras efter dina preferenser och serveras med yoghurt, färska bär eller frukt.
VI ANVÄNDE
Stekpanna m/Non-Stick beläggning 3-ply rostfritt stål
Image without a name
RECEPT
Koshari med kanel och körsbärstomat
”Den här rejält kryddade rätten med ris och linser är mycket mer än vad du förväntar dig av ingredienserna och kommer (främst) från skafferiet. Den toppas med en krona av krispiga frästa schalottenlökar vilket ger den en krispighet som kontrasterar mot den i övrigt härligt mjuka rätten. I sin rena egyptiska street-food-form innehåller den pasta, makaroner för att vara exakt, och ofta även kikärter. För enkelhets skull har jag bara använt ris och linser här men om du vill kan du tillsätta en handfull makaroner i riset eller en burk sköljda kikärtor för att göra den lite mer autentisk.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Buffétgryta gjutjärn
Image without a name
RECEPT
Pad thai med krispig tofu
”Jag älskar pad thai. Jag vet att det är förutsägbart men jag kan inte hoppa över det på en meny. Den här versionen har allt jag älskar med det – krispig tofu, massor av grönsaker, en tung tamarindsås, rostade jordnötter och krispig lök, eftersom pad thai i mitt tycke är meningslöst utan dessa ingredienser.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Pastatallrik Signature stengods
Image without a name
RECEPT
Galette med fikon, timjan och getost
”Den här galetten med hasselnötsdeg och en fyllning av kapris och örtig getost har blivit en återkommande rätt hemma när jag har en påse full av lila och syltiga fikon. Jag gör den här attraktiva rätten med ett par rejäla sallader som sommarlunch för sex personer – med bara en sallad räcker den till fyra personer. Genom att rosta fikonen tar du fram deras syltiga karaktär, så du kan komma undan med att använda dem även om de är lite under- eller övermogna.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Pajform stengods
Image without a name
RECEPT
Röstipaj med grönkål, valnöt och cheddar
”Ibland kan jag bli sugen på texturen som finns i en paj, som i denna röstitoppade paj med sitt smöriga tak av riven rotselleri. Smakerna värmer med en rund sötma från muskotnöt, krämiga limabönor, rostade valnötter, mineralerna från grönkålen och syrligheten från cidervinägern. Om du är ute efter en riktigt härlig och rejäl måltid kan du till och med servera den här med potatismos.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Rektangulär ugnsform Heritage stengods
Image without a name
RECEPT
Fyllig omelett med confiterad vitlök och gremolata
”Bli inte chockerad över mängden vitlök som används här: det blir mer än du behöver men håller flera månader i kylen, och när du har använt alla klyftorna kan du använda den smakrika oljan på pasta, pizza eller i dressingar. Jag gillar att använda en gjutjärnspanna – jag tycker att den ger bra och jämn värme. Om du har tillgång till ramslök kan du byta ut den confiterade vitlöken och spenaten mot några nävar och låta bladen vissna på samma sätt som du skulle ha gjort med spenaten.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Stekpanna gjutjärn
Image without a name
RECEPT
Pannrostad blomkål med saffranssmör
”Att tillaga grönsaker på detta sätt (pannrostning) görs mycket i restaurangkök men det är en bra sak att göra även hemma. Du ger grönsakerna lite färg och textur i pannan och sedan kör du klart dem ugnen. De får lite direkt värme och stekyta från spisen och kommer sedan att bli jämnt mjuka och varma i ugnen. Jag älskar att tillsätta vinäger när jag lagar grönsaker och här balanseras det av sötman från blomkålen, saffran och pinjenötter. Det här receptet har inspirerats av den briljanta kocken Lola DeMille.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Kvadratisk grillpanna gjutjärn
Image without a name
RECEPT
Ärt- och kokossoppa
”När jag är hungrig, otålig och inte har någonting i kylen är den här veganska soppan receptet jag vänder mig till. För att det ska gå riktigt snabbt är det viktigt vilken panna du använder, en liten djup kastrull kommer att inte få soppan att börja sjuda så snabbt, så jag föreslår en som är djupare och vidare – gjutjärn passar perfekt. Om du inte har vårlök går det bra med en vanlig lök, du kanske bara behöver koka den lite längre.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
Image without a name
RECEPT
”Fool” på rabarber och syltad ingefära
”Denna fool spetsad med ingefära är lätt, luftig och underbart neonfärgad. Jag har svårt att komma på en efterrätt som jag hellre äter. Rabarbern ger en välkommen syrlighet och en klick ljusrosa färg. Det kanske inte går att hårdvispa vegansk grädde – vispa den bara så mycket du kan.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Stapelbar ramekin stengods